Jan, 08, 2024

Nederland’s Beste Modellenbureaus: Een Top 8 Lijst

🕒 14 MIN LEESTIJD

Nederland staat niet alleen bekend om zijn tulpen en grachten, maar ook om zijn dynamische modellenscene. Of je nu net begint als model of al ervaring hebt in de branche, het kiezen van het juiste bureau is van essentieel belang voor je carrière. Hier is een gids voor 8 top modellenbureaus in Nederland.

Deel de blog met vrienden

Amsterdam: De Modellenhoofdstad van Nederland

Amsterdam staat bekend als het epicentrum van de modellenwereld in Nederland. Hoewel steden zoals Den Haag en Maastricht zeker hun stempel drukken met diverse modellenbureaus, blijft Amsterdam de onbetwiste leider. De hoofdstad fungeert als een cruciale schakel voor internationale connecties, waardoor modellenbureaus hier gemakkelijk kunnen samenwerken met buitenlandse klanten. Dit heeft geresulteerd in tal van Amsterdamse modellen die schitteren op internationale podia.

Dune Models Model Management

Dune Models Model Management, gevestigd in het hart van Amsterdam, heeft zich gevestigd als een vooraanstaand modellenbureau in de modewereld. Hun unieke aanpak en toewijding hebben ervoor gezorgd dat ze zowel op nationaal als internationaal niveau erkenning hebben gekregen.

 • Locatie: Gelegen aan de schilderachtige Keizersgracht 62-64 in Amsterdam, 1015 CS, biedt Dune Models een inspirerende omgeving voor zowel modellen als klanten.
 • Bijzonderheden: Dune Models onderscheidt zich als een internationaal moederagentschap. Dit betekent dat ze niet alleen modellen vertegenwoordigen, maar ook een begeleidende en ondersteunende rol spelen gedurende de gehele carrière van een model.

Hun toewijding gaat verder dan enkel boekingen; ze zorgen voor training, ontwikkeling en persoonlijke groei van h modellen.

 • Successen: Met hun jarenlange ervaring in de industrie hebben ze sterke relaties opgebouwd met vooraanstaande merken en modehuizen, zoals Levis, Armani, en Piaget. Dit heeft geresulteerd in talrijke succesvolle campagnes en opdrachten voor hun modellen.
 • Bekende modellen: Hoewel Dune Models een breed scala aan talenten huisvest, hebben enkele van hun modellen zich onderscheiden op internationale podia en in prominente campagnes.

Om een visueel inzicht te krijgen in de wereld van Dune Models en de modellen die ze vertegenwoordigen, kun je hun Instagram pagina bezoeken, waar ze regelmatig updates en hoogtepunten delen.

Elite Amsterdam

Elite Amsterdam staat al decennia lang synoniem voor klasse en innovatie in de modellenwereld. Met een rijke geschiedenis en een ongeëvenaarde reputatie heeft dit agentschap een diepgaande invloed gehad op de internationale modewereld.

 • Locatie: Gevestigd op Keizersgracht 448, 1016 GD Amsterdam, bevindt het bureau zich in het hart van een stad die zelf een centrum is van mode en cultuur.
 • Bijzonderheden: Elite Amsterdam staat bekend om zijn baanbrekende talentontdekking en heeft consequent de norm in de industrie bepaald.

Als onderdeel van 's werelds toonaangevende modelmanagement en talentontdekkingsnetwerk, is hun reputatie ongeëvenaard.

 • Successen: Elite heeft een cruciale rol gespeeld in het lanceren van de carrières van iconische modellen zoals Karen Mulder, Lara Stone en Yfke Sturm.

Ze hebben ook samengewerkt met gerenommeerde merken zoals Chanel, Louis Vuitton en Prada, waardoor ze een prominente naam zijn geworden in grote internationale campagnes en modeshows.

 • Bekende Modellen: Door de jaren heen heeft Elite Amsterdam top talenten vertegenwoordigd die bekende namen zijn geworden in de modewereld. Onder hen bevinden zich Nederlandse topmodellen zoals Karen Mulder, Lara Stone en Yfke Sturm.

Voor een dieper inzicht in de wereld van Elite Amsterdam en een blik achter de schermen bij hun evenementen en ontdekkingen, kun je hun Instagram pagina bezoeken, waar ze de laatste avonturen en modelhoogtepunten delen.

Gallery

Bullet Models

Bullet Models, gevestigd in het bruisende hart van Amsterdam, staat bekend om zijn unieke en transparante benadering in de modellenindustrie.

 • Locatie: Gevestigd op Tt. Vasumweg 59, 1033 SE Amsterdam, is Bullet Models gemakkelijk te bereiken en biedt het een centrale uitvalsbasis voor hun diverse klantenbestand.
 • Bijzonderheden: Onder leiding van Max Vos de Wael, een gepassioneerd Casting Director met meer dan 30 jaar ervaring in fotografie en regie, heeft Bullet Models een unieke positie in de industrie gecreëerd.

Het bureau is trots op zijn transparantie, met duidelijke communicatie over kosten, verwachtingen en resultaten.

Bullet Models is niet alleen gespecialiseerd in modellen, maar vertegenwoordigt ook influencers, stemacteurs en acteurs.

 • Successen: Met een indrukwekkend bestand van meer dan 16.000 profielen, waaronder velen exclusief bij hen zijn ingeschreven, heeft Bullet Models samengewerkt aan prestigieuze projecten, waaronder producties als Game of Thrones, Aladdin, Creed en Chernobyl.

Het bureau heeft een reputatie opgebouwd voor snelheid en efficiëntie, met een platform dat gemakkelijk toegang biedt tot uitgebreide modellenprofielen en hun bereik op sociale media.

 • Bekende Namen: Naast Max Vos de Wael, die zowel het gezicht als de drijvende kracht achter Bullet Models is, heeft het bureau tal van modellen en talenten gelanceerd in zowel nationale als internationale campagnes en producties.

Voor een meer gedetailleerde blik op de avonturen, klanten en successen van Bullet Models, wordt aangeraden een bezoek te brengen aan hun officiële website en hun Instagram-account te bekijken.

CM Models

Amsterdam, bekend als een broedplaats voor creativiteit en innovatie, is ook thuis voor CM Models - een fris en dynamisch modellenbureau dat snel naam maakt in de modewereld.

 • Locatie: Gevestigd in Amsterdam, bevindt CM Models zich in het hart van de Europese mode-industrie, waardoor het een strategische positie inneemt voor zowel modellen als merkpartners.
 • Bijzonderheden: Ondanks dat het bureau pas in 2015 is opgericht, heeft CM Models zich snel gepositioneerd als een van de meest creatieve en innovatieve bureaus in Europa.

Hun benadering combineert een scherp oog voor nieuw talent met een diepgaand begrip van de veranderende dynamiek van de modewereld.

 • Successen: CM Models kan al bogen op samenwerkingen met enkele van de meest prestigieuze high fashion merken. Dit omvat namen zoals Prada, CK, Hermès en Dior.

Naast hun high fashion connecties, heeft het bureau ook solide relaties opgebouwd met grote commerciële merken zoals Reebok en Nike. Dit toont hun veelzijdigheid en capaciteit aan om in diverse sectoren van de modewereld te werken.

 • Bekende Samenwerkingen: Door hun partnerships met toonaangevende merken zoals Hermès, Prada en Nike, heeft CM Models de kans gehad om zowel opkomende als gevestigde modellen te presenteren op hoogstaande catwalks en in wereldwijde campagnes.

Het snelle succes en de opmerkelijke groei van CM Models in zo'n korte tijd is het gevolg van hun toewijding, visie en onvermoeibare inspanningen om zowel modellen als merken van dienst te zijn. Het wordt sterk aangeraden om hun portfolio te bekijken voor een dieper inzicht in hun werk en prestaties.

MaxMen Model Management

Amsterdam, de stad van grachten en kunst, dient nu als het bruisende centrum voor MaxMen - een vooraanstaand internationaal modellenbureau dat zich specialiseert in mannelijke modellen.

 • Locatie: Gevestigd aan de Amstelstraat 31, 1017 DA te Amsterdam, staat MaxMen middenin het mode-epicentrum van Nederland, wat het ideaal positioneert voor samenwerkingen met zowel nationale als internationale modehuizen.
 • Bijzonderheden: MaxMen onderscheidt zich door een unieke combinatie van professionaliteit en passie, met een sterke nadruk op persoonlijke benadering en zorg voor elk individueel model.

De toegewijde teams bieden niet alleen begeleiding op het gebied van mode, maar ook advies over gezonde levensstijlen, huidverzorging, presentatietechnieken en meer.

 • Successen: Met een rijke geschiedenis en wereldwijde connecties heeft MaxMen samengewerkt met enkele van de grootste namen in de modewereld, zowel nationaal als internationaal.

Door hun uitgebreide netwerk in de mode-industrie hebben ze partnerschappen kunnen smeden met high-end merken zoals Viktor & Rolf, Bikkemberg en Giorgio Armani.

Hun voortdurende samenwerkingen met deze merken benadrukken hun toewijding aan kwaliteit en hun vermogen om constant te voldoen aan de hoge eisen van de mode-industrie.

Het indrukwekkende traject en de consistente groei van MaxMen in de loop der jaren getuigen van hun visie, vastberadenheid en onvermoeibare inspanningen om uitmuntendheid te bereiken in alles wat ze doen. Voor een uitgebreidere blik op hun prestaties en samenwerkingen wordt aangeraden hun portfolio te bezoeken, evenals hun Instagram-pagina.

Touché Models

Amsterdam, de iconische hoofdstad die een mix biedt van historische charme en moderne flair, is tevens de thuisbasis van Touché Models - een vooraanstaand modellenbureau dat zich richt op vrouwelijke talenten.

 • Locatie: Gedeeld met MaxMen Models, bevindt Touché Models zich in het hart van Amsterdam, waardoor ze optimaal gebruik kunnen maken van de dynamische en bruisende mode-energie van de stad.
 • Bijzonderheden: Touché Models staat bekend om hun expertise in het vertegenwoordigen van vrouwelijke modellen, met een benadering die individualiteit en authenticiteit hoog in het vaandel heeft staan.

Het bureau biedt een scala aan diensten, van professionele begeleiding tot persoonlijke ontwikkelingsworkshops, en zorgt ervoor dat elk model wordt voorzien van de tools die ze nodig hebben om te schitteren in de industrie.

 • Successen: Door de jaren heen heeft Touché Models succesvolle samenwerkingen gehad met gerenommeerde modehuizen, designers en merken, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Hun reputatie als een van de topbureaus in Nederland is opgebouwd op een fundament van consistentie, professionaliteit en een diep begrip van de mode-industrie.

 • Bekende Samenwerkingen: Een blik op hun Instagram-pagina toont een indrukwekkend scala aan samenwerkingen met toonaangevende merken zoals Chanel, Dior, Victoria Beckham Beauty en Loewe, en deelnames aan grote modeshows en campagnes.

Hun modellen zijn vaak te zien in zowel high fashion catwalks als grote reclamecampagnes, wat getuigt van de veelzijdigheid en het bereik van het bureau.

De vastberadenheid en passie waarmee Touché Models zich inzet voor zowel hun modellen als hun partners in de industrie is bewonderenswaardig. Geïnteresseerden worden sterk aangeraden hun portfolio en Instagram-pagina te bekijken voor een uitgebreider inzicht in hun werk en impact in de mode-industrie.

It’s me Management

In het hart van Den Haag bevindt zich een toonaangevend modellenbureau genaamd It’s Me Management. Ze zijn niet zomaar een modellenbureau; ze vertegenwoordigen een unieke visie op mode en talent.

 • Locatie: Centraal gesitueerd op Saturnusstraat 60-Unit 3, 2516 AH Den Haag, het kantoor is een hub van activiteit, waar talent en creativiteit samenvloeien.
 • Bijzonderheden: Het bureau, opgericht in 2010, is een boutique-agency met een divers scala aan unieke gezichten. Hierbij ligt de nadruk op exclusiviteit; elk model wordt uitsluitend door hen vertegenwoordigd.

Door hun omvang te beperken, kunnen ze een meer persoonlijke benadering bieden, waarbij elk model de nodige begeleiding en zorg krijgt om het meeste uit hun carrière te halen.

 • Succesverhalen: It’s Me Management's modellen zijn verschenen in toonaangevende magazines zoals Viva, Marieclaire, Flair, en Grazia. Ook hebben ze samengewerkt met wereldberoemde merken zoals Calvin Klein.

Het team bij It’s Me heeft een scherp oog voor nieuw talent en heeft de expertise om de carrière van gevestigde modellen opnieuw te lanceren. Hun jarenlange ervaring heeft geresulteerd in een sterk (inter)nationaal netwerk van klanten en bureaus.

Gezondheid en veiligheid zijn kernwaarden voor het bureau. Ze zijn verbonden met The Model's Health Pledge en garanderen dat hun modellen altijd veilig, gezond en begeleid worden. Gezien de uitdagingen in de

Voor de nieuwste verhalen, campagnes en updates kun je hen volgen op hun Instagram-pagina 'It's Me Models'. Als je op zoek bent naar een bureau dat vooroploopt in de Nederlandse modewereld, waarbij zorg voor hun modellen centraal staat, dan is It’s Me Management de plek waar je moet zijn.

Galucci Models

Maastricht, een stad vol cultuur en historie, is de thuisbasis van Galucci Models - een gevestigd modellenbureau dat zich al een kwart eeuw onderscheidt in de modewereld.

 • Locatie: Gevestigd in Maastricht, biedt Galucci een unieke positie in de Benelux, maar met een reikwijdte die veel verder gaat dan de Europese grenzen.
 • Bijzonderheden: Galucci staat bekend om zijn veelzijdige opdrachten en een breed scala aan modellen. Al 25 jaar lang heeft het bureau zich met trots gewijd aan het vertegenwoordigen van modellen van alle soorten en maten, van high fashion tot commercial en alles daartussenin. Wat begon in een tijdperk zonder digitale technologie, heeft zich ontwikkeld tot een vooruitstrevend bureau dat als een van de eersten in de branche een online aanwezigheid had.
 • Successen: Door de jaren heen heeft Galucci niet alleen samengewerkt met lokale merken in de Benelux, maar ook modellen geplaatst in internationale steden zoals Athene, Bangkok en Londen. Met appartementen in deze wereldsteden zorgt Galucci ervoor dat hun modellen zich thuis voelen, waar ze ook zijn.
 • Bekende Samenwerkingen: Het succes van Galucci is niet alleen te wijten aan hun zakelijke benadering, maar ook aan hun toewijding aan hun modellen. Ze hebben samengewerkt met klanten uit diverse sectoren, waaronder de fashion industrie, reclamewereld en de filmindustrie. De oprichtster, Miranda Nijsen, omschrijft zichzelf als "Moeder de Gans", een beschermende figuur die altijd waakt over haar "kinderen".

Galucci is niet alleen een modellenbureau, het is een verhaal van passie, toewijding en groei. Met de aankondiging van een nieuw logo en image zijn ze klaar voor de volgende 25 jaar. Het is dan ook aan te raden om hun portfolio en Instagram te volgen voor een dieper inzicht in hun indrukwekkende reis en toekomstige avonturen.

Hoe kies je een modellenbureau?

Het kiezen van een modellenbureau is een belangrijke stap in de carrière van elk model, of je nu net begint of al jaren ervaring hebt.

Allereerst is de reputatie van het bureau essentieel. Zoals we hebben gezien bij bureaus zoals CM Models, MaxMen en Galucci, kan een sterke reputatie in de industrie deuren openen naar prestigieuze opdrachten en internationale kansen.

Daarnaast moet je kijken naar de types modellen die het bureau vertegenwoordigt. Sommige bureaus, zoals Touché Models, zijn gespecialiseerd in bepaalde niches, terwijl anderen, zoals Galucci, een breed scala aan modellen hebben, variërend van fashion tot commercial. Dit kan je helpen een bureau te kiezen dat past bij jouw unieke look en ambities.

De locatie van het bureau, zoals de strategische positionering van CM Models in Amsterdam of Galucci in Maastricht, kan ook van invloed zijn op het type opdrachten en kansen die voor jou beschikbaar zijn. Bovendien is het essentieel om te kijken naar de visie van het bureau en hoe zij hun modellen ondersteunen. Zoals we hebben gezien bij MaxMen, is persoonlijke begeleiding en ontwikkeling cruciaal in een industrie die constant evolueert.

Ten slotte, let op de kansen die een bureau biedt, niet alleen lokaal maar ook internationaal. Een bureau met een sterk wereldwijd netwerk kan de springplank zijn naar een internationale carrière. Door al deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een modellenbureau kiezen dat je niet alleen vertegenwoordigt maar ook ondersteunt in elke fase van je carrière.

Volg ons via Social Media

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes

Aanmelden voor nieuwsbrief van
Models & Brand®

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk onze diensten via deze knop

KLIK HIER!
Bekijk alle blogs