Nov, 11, 2023

Bekend Model Uitgelicht: Doutzen Kroes - Een Uitgebreid Verhaal van Begin tot Eind van Al Het Modellenwerk van Doutzen Kroes

🕒 6 MIN LEESTIJD

Inleiding

Bij het noemen van de naam Doutzen Kroes, wat komt er dan in je op? Ongetwijfeld denk je aan een van de meest succesvolle Nederlandse modellen ooit, een voormalig Victoria's Secret Angel, en een vrouw die de modewereld stormenderhand heeft veroverd. Maar er is zoveel meer in het Doutzen Kroes modellenleven dan alleen maar prachtige foto's en modeshows. Laten we een diepe duik nemen in de Doutzen Kroes carrière, haar reis, successen, en wat we allemaal kunnen leren van haar verhaal.

Doutzen Kroes, geboren op 23 januari 1985 in het kleine dorpje Eastermar, is een naam die synoniem is geworden met schoonheid, elegantie en succes in de modewereld. Maar deze reis naar de top was geen vooraf uitgestippeld pad voor Doutzen. Als jong meisje had ze nooit serieus overwogen om model te worden.

De eerste stappen in de Doutzen Kroes modellenwerk begonnen in 2003, toen ze foto's stuurde naar modellenbureau Paparazzi Model Management in Amsterdam. Ze had nooit kunnen voorspellen dat deze eenvoudige daad het begin zou zijn van een van de meest succesvolle carrières in de modewereld.

In de volgende delen van dit blog zullen we verder ingaan op Doutzen Kroes’ verhaal, enkele van de successen van Doutzen, en de belangrijkste take-aways uit haar carrière. Dus blijf lezen en ga met ons mee op deze reis door het leven en de carrière van Doutzen Kroes.

Deel de blog met vrienden

Het Begin: Een Simpel Meisje uit Eastermar

Doutzen Kroes, geboren op 23 januari 1985, is verre van een doorsnee model. Ze groeide op in het pittoreske, landelijke dorpje Eastermar, gelegen in de Friese provincie van Nederland, ver weg van de wereld van glitter en glamour die we vaak associëren met modellering. Haar ouders, beiden met een achtergrond in de gezondheidszorg - haar moeder als verpleegster en haar vader als psychotherapeut - scherpten in Doutzen een nuchterheid en realisme dat haar in haar latere carrière zou onderscheiden.

Als jong meisje was Doutzen meer een tomboy dan een toekomstig supermodel. Haar vrije tijd bracht ze door met buiten spelen en het nastreven van haar toenmalige droom: professioneel schaatser worden, geïnspireerd door haar ouders die in hun jongere jaren beide kampioen snelschaatsen waren.

De Eerste Stappen in de Modellenwereld

Het was niet tot 2003, op 18-jarige leeftijd, dat Doutzen haar eerste stappen zette in de modellenwereld. Ze besloot spontaan om snapshots van zichzelf naar Paparazzi Model Management in Amsterdam te sturen - een eenvoudige actie die haar leven voorgoed zou veranderen. Doutzen had nooit eerder overwogen om model te worden, maar haar natuurlijke schoonheid en unieke uitstraling maakten snel indruk op de agents van Paparazzi.

Doorbraak en Eerste Successen

De echte doorbraak in de Doutzen Kroes carrière kwam in 2005, toen ze door de lezers van Vogue.com werd uitgeroepen tot 'Model van het Jaar'. Deze erkenning werkte als een springplank, die haar carrière naar nieuwe hoogtes katapulteerde. In mei 2007 werd Doutzen op de cover van Vogue gepresenteerd als een van de 'World's Next Top Models', een onmiskenbaar teken van haar stijgende ster.

Haar succes bleef niet onopgemerkt en in 2008 werd Doutzen geselecteerd voor de prestigieuze Pirelli-kalender, een jaarlijks uitgegeven kalender die bekend staat om zijn exclusieve lijst van topmodellen, gefotografeerd door de meest gerenommeerde fotografen in de industrie. Deze reeks successen waren slechts het begin van Doutzen's indrukwekkende modellencarrière.

Gallery

De Victoria's Secret Angel

In augustus 2008 bereikte Doutzen Kroes een mijlpaal in haar carrière die de meeste modellen alleen maar kunnen dromen - ze werd officieel aangekondigd als de nieuwste Victoria's Secret Angel. Deze eretitel, gereserveerd voor een selecte groep van de meest invloedrijke en gewilde modellen ter wereld, betekende niet alleen wereldwijde erkenning, maar ook de kans om deel te nemen aan de iconische Victoria's Secret Fashion Show.

Haar debuut als Angel in de campagne "Supermodel Obsessions" bracht haar in de schijnwerpers op een schaal die ze nog niet eerder had ervaren. Doutzen's unieke charme en charisma waren onmiskenbaar, en haar nieuwe status als Angel katapulteerde haar al indrukwekkende carrière naar nieuwe hoogten.

Financiële Successen en Erkenning

Hoewel de modewereld niet altijd evenveel waarde hecht aan financieel succes als aan roem en erkenning, is Doutzen's financiële succes een onmiskenbare maatstaf voor haar invloed en impact op de industrie. In 2007 schatte Forbes haar totale inkomsten voor de voorgaande twaalf maanden op $1,5 miljoen, wat haar een respectabele 14e plaats opleverde in hun lijst van 's werelds best verdienende supermodellen.

Echter, Doutzen was nog lang niet klaar met klimmen. Ze bleef hard werken, haar merk uitbouwen en succes behalen, en haar inkomsten weerspiegelden deze vastberadenheid. In 2014 bereikte ze de indrukwekkende tweede plaats op Forbes' lijst, nadat ze het jaar ervoor maar liefst $8 miljoen had verdiend. Deze prestatie was een krachtig testament van haar succes en invloed, en plaatste haar definitief in de annalen van modellengeschiedenis.

Trouw aan Haar Roots

Ondanks de jetset levensstijl en de flitsende glamour van de modellenwereld, heeft Doutzen Kroes altijd een sterke band behouden met haar Friese roots. Ze heeft nooit de nuchtere, down-to-earth mentaliteit verloren die haar in haar vroege leven heeft gevormd. Van november 2009 tot juli 2010 gaf ze haar Nederlandse fans een unieke inkijk in haar leven via een maandelijkse column voor de Nederlandse editie van Marie Claire.

Haar band met Nederland is ook op andere manieren geëerd. Doutzen is vereeuwigd in was in de Amsterdamse vestiging van Madame Tussauds, een eer die maar weinig mensen te beurt valt. Haar wassen beeld, gekleed in een prachtige creatie van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau, toont de invloed en het belang van Doutzen in de Nederlandse en internationale modewereld.

Uitbreiding naar Film en Filantropie

Hoewel ze in de eerste plaats bekend is als supermodel, heeft Doutzen zich ook bewezen als een vrouw van veel talenten. Ze heeft zich op natuurlijke wijze uitgebreid naar de filmindustrie, met haar filmdebuut in de historische Nederlandse film 'Nova Zembla' in 2011.

Doutzen is echter niet alleen gefocust op haar carrière. Ze heeft ook een hart voor het goede doel, en besteedt veel tijd en energie aan het ondersteunen van organisaties die haar na aan het hart liggen. In 2019 heeft ze een ambassadeursrol op zich genomen bij Knot On My Planet, een campagne die zich inzet voor de bescherming van olifanten en het tegengaan van de ivoorhandel. Dit toont aan dat Doutzen's schoonheid verder gaat dan haar uiterlijke verschijning, en dat ze een toegewijde verdediger is van de natuur en het milieu.

Take-Aways van Doutzen's Verhaal

Authenticiteit: Een van de meest opvallende aspecten van Doutzen's carrière is haar authenticiteit. Ondanks de druk om zich te conformeren aan de normen en verwachtingen van de mode-industrie, is ze altijd trouw gebleven aan zichzelf en haar waarden. Ze beschreef zichzelf als een 'tomboy' in haar jeugd en had nooit serieus overwogen om model te worden voordat ze foto's naar een modellenbureau stuurde. Deze authenticiteit heeft haar onderscheiden in een industrie die vaak wordt bekritiseerd om haar uniformiteit. Doutzen's verhaal herinnert ons aan het belang van het blijven bij onze ware zelf, zelfs wanneer de buitenwereld ons anders probeert te vormen.

Doorzettingsvermogen: Doutzen's carrière is een getuigenis van de kracht van doorzettingsvermogen. Ze is geconfronteerd met talloze uitdagingen en obstakels, maar ze heeft nooit opgegeven. Van het winnen van de "Model of The Year" prijs op Vogue.com tot het worden van een van de best betaalde modellen ter wereld, Doutzen heeft keer op keer bewezen dat hard werken en vastberadenheid cruciaal zijn voor succes. Haar verhaal is een krachtige herinnering dat we, ongeacht de moeilijkheden die we tegenkomen, nooit onze dromen moeten opgeven.

Diversiteit: Als een van de weinige Nederlandse supermodellen heeft Doutzen de mode-industrie getransformeerd met haar unieke uitstraling en charme. Ze heeft zich altijd ingezet voor meer diversiteit in de modellenwereld, zowel op de catwalk als daarbuiten. Ze is een rolmodel geworden voor jonge modellen over de hele wereld, die haar bekijken als een bewijs dat succes mogelijk is, ongeacht je achtergrond of herkomst.

“I have a voluptuous body. I am not one of those skinny girls. I like to enjoy life.”
Doutzen Kroes

Meer dan een model: Doutzen is meer dan alleen een model. Ze is een inspiratiebron, een filantroop en een voorbeeld van wat je kunt bereiken met hard werken, vastberadenheid en een passie voor wat je doet. Ze heeft geschreven voor de Nederlandse editie van Marie Claire en heeft een rol gespeeld in de film 'Nova Zembla'. Doutzen Kroes liet hiermee zien dat er meer is dan het modellenleven.

Goed om te weten, dat het leven meer inhoudt dan modellenwerk - je kan dit gebruiken om invloed te krijgen én invloed uit te oefenen om de wereld een beetje mooier te maken. Droom groter!

Conclusie

Het verhaal van Doutzen Kroes is een inspirerend verhaal van succes, authenticiteit en doorzettingsvermogen. Het herinnert ons eraan dat we, ongeacht onze achtergrond of de uitdagingen die we onderweg tegenkomen, kunnen bereiken wat we willen als we trouw blijven aan onszelf en nooit opgeven. En dat is misschien wel de grootste les die we uit haar carrière kunnen halen.

Volg ons via Social Media

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes

Aanmelden voor nieuwsbrief van
Models & Brand®

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bekijk onze diensten via deze knop

KLIK HIER!
Bekijk alle blogs